Zeg het met bloemen

Kun je daar niet even een blogje over schrijven, vroeg Fem mij naar aanleiding van het plaatsen van onderstaande foto op twitter.

Bloemensalade

Ok, zei ik, maar eerst een weekje vakantie. Maar goed: ik zit nu in de trein, en heb m’n laptop bij me. Nog zeker 1,5 totdat ik uit moet stappen: tijd genoeg voor het schrijven van een korte blog over mijn bloemensalade.

Heel veel bloemen zijn eetbaar. Ze zijn lekker én decoratief, dus waarom zou je ze niet gebruiken?

Wat bijvoorbeeld heerlijk is, is de (mannelijke!) courgettebloemen vullen met romige kaas, dichtvouwen, door beslag halen en kort frituren. Of viooltjes of rozenblaadjes in een beetje eiwit dippen en dan door fijne kristalsuiker halen: mooi op gebak.

Met nauwelijks moeite creëer je een bloemensalade (uit eigen tuin!) en maak je een spetterende indruk bij je gasten.

Wat heb je nodig? Een vergiet vol gemengde sla, een aantal bloemen van Oost-Indische kers, goudsbloemblaadjes en bloemen van komkommerkruid (borage). Was de sla, maak hem droog en maak een tuinkruidendressing (ja natuurlijk, met kruiden uit eigen tuin!) van wat olijfolie, citroensap, mosterd, schepje suiker, peper, zout en diverse kruiden zoals bijvoorbeeld bieslook, peterselie, verveine, citroenmelisse en dille. Doe dit alles in een bakje en maak fijn met de staafmixer. Giet de dressing over de gemengde sla, en leg daarna de bloemen op de salade.

Eet smakelijk! (Ik at er kaasfondue met nieuwe aardappeltjes uit eigen tuin bij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *