Winterslaap

Voor het geval jullie dachten dat ik al aan m’n winterslaap was begonnen: dat scheelt niet veel. Hoewel het nog superlekker weer is en de aanloop naar de winter (ook wel genoemd “herfst”) best te doen is dit jaar: ik doe niks meer in de tuin.

Helaas is dat dit jaar niet uit vrije wil. Ik had namelijk nog bergen werk willen verzetten. Ware het niet dat ik al een tijdje wat lichamelijke klachten had die me daarin belemmerden. En om er voor te zorgen dat dit in de toekomst beter wordt, ben ik vorige week dus geopereerd. Allemaal goed gegaan enzo dus. Maar het houdt wel in dat ik de komende 6 weken geen lichamelijke inspanning mag verrichten. Dus typische klussen die nu in de tuin moeten gebeuren zoals blad vegen en opruimen, de composthopen omzetten, de groentebedden mulchen en klaarmaken voor de winter. De kas schoonmaken, een haag planten: dit jaar even niet.

Dus ik kom maar even niet in de tuin. Ik steek m’n kop in het zand. En ga in een soort winterslaap. Want dan kan ik ook niet gefrustreerd raken over de dingen die ik wel zou willen doen, maar even niet kan.

De kast met half en ongelezen tuinboeken knikt mij bemoedigend toe.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *