Voortvarende voorpret: voorzaaien

Het is misschien wat voortvarend, want ik moet officieel de sleutel nog krijgen. Maar ik ben al een aantal dagen zoet met het tekenen van indelingen voor mijn nieuwe moestuin. Uiteraard ziet het er in mijn hoofd al uit als een weelderige, goed onderhouden moestuin die me gaat voorzien van overvloedige oogsten. De strijd tegen het onkruid, slakken en vogels wil ik nog even niet zien, nu nog niet. Op Pinterest droom ik weg bij het zien van allerschattigste tuinschuurtjes in lavendelblauw.

De harde werkelijkheid is, dat mijn landje vooralsnog bestaat uit een stuk of 60 aalbessenstruiken, een bouwval van een platte bak en een gereedschapskist waar je niet te lang naar moet kijken, anders stort ie in. Over een paar weken sta ik scheldend -knee deep in mud- met grote haast de aardappels in de grond te stoppen. Want anders hoeft het niet meer.

Maar goed,  dit weekend zit ik nog in de positieve voorbereidende fase. Ik heb mijn zaden uitgezocht, nieuwe soorten besteld en vandaag, ietsje later dan ik anders altijd deed, de eerste groenten en kruiden voorgezaaid. Dan kunnen ze straks, als ik over een paar weken de boel buiten een beetje heb geordend, meteen de grond in.

Wat ging er vandaag de zaaibakken in?

  • artisjokken, gele en groene courgettes en zonnenbloemen
  • 2 soorten basilicum en 6 soorten tomaten
  • 12 verschillende soorten sla

Sommige tomatenzaden waren nogal oud, dus het is tevens een experiment of deze nog op gaan komen of niet. Met tomaten is het altijd wat lastig in het Nederlandse regenachtige klimaat, dus bij gebrek aan kas zal ik een andere oplossing moeten zoeken om ze droog de zomer door te helpen. Of we krijgen gewoon een fantastische, zonnige zomer. Ik teken ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *