Van Fries zand naar Delftse klei

Het is inmiddels een feit: www.tuinspul.nl heeft een nieuwe eigenaar. Ik bemoeide me er door mijn grafische werk voor BOE!media al bijna twee jaar nog maar zijdelings mee, maar nu is de kogel door de kerk. Frytsjam in Twijzel gaat de activiteiten van Tuinspul voortzetten.

En ik? Sinds 2013 heb ik Friesland verlaten en woon ik weer in de Randstad, Delft om precies te zijn. Ik heb een stukje waar ik kan moestuinieren, maar dat mag geen naam hebben. Het is wel even wennen op de klei hier, ik realiseer me nu pas dat de grond in Twijzel goddelijk was. (Ik vergeet even de miljoenen rode mieren die er in de grond zaten en ook de strijd met de naaktslakken). Dus het is weer het wiel opnieuw uitvinden, op hele kleine schaal.

Het stukje grond dat ik nu ter beschikking heb is verre van ideaal; gelegen onder een grote boom, die veel vocht en veel zonlicht wegneemt. Maar het is een begin. Ik sta op de wachtlijst voor een ‘echt’ stukje grond bij De Vrije Tuinder en hoop daar komend of volgend jaar op wat grotere schaal weer groente te kunnen gaan verbouwen. Veel veranderingen dus, maar wel leuk: weer volop nieuwe uitdagingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *