Regeren is vooruitzien

En dat maakt dat ik me een hoedje zaai op het moment: sla, boontjes, courgettes, knolvenkel, bieten, basilicum, koriander, dille, peterselie, selderij, snijbiet….
Over een week of 3 komt er namelijk behoorlijk wat grond vrij door het oogsten van de uien, knoflook en aardappels. En nou zijn groenbemesters ook leuk en nuttig, maar liever haal ik nog iets eetbaars uit de tuin. Dus zorg ik dat ik straks wat plantjes heb die ik zo op de vrijgekomen plekjes kan uitplanten.  Mooi niet?

De aardbeien lijken inmiddels hun draai te hebben gevonden; sinds vorige week kan ik elke dag zo’n 200 gram aardbeien oogsten, en er komt nog meer. Ondanks de kou en regen vallen de oogstresultaten dit jaar helemaal niet tegen; vooral de sla en verse kruiden groeien ‘like there’s no tomorrow’

Slakkensoep Verder is het maar triest gesteld met de pompoenen en courgettes; door de kou en nattigheid vieren de slakken feest en worden de planten met huid en haar verorberd. Ik plant iedere keer stug opnieuw, in de hoop dat er een moment komt dat de slakken verzadigd zijn, alvast met winterslaap gaan of de buren gaan pesten. Of dat er een egelfamilie uit zijn nest wandelt en met opengesperde bek door de tuin schuiert. Tot die tijd ga ik ’s avonds in de schemer maar op pad met mijn emmertje met bier en vang ik de slakken met de hand….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *