Nieuwe rondes, nieuwe kansen

En toen was het zomaar weer januari! Dus nieuwe rondes, nieuwe kansen. Ik ben niet ontevreden als ik terugkijk op 2012. Het was een nat natter natst jaar, er zijn veel dingen mislukt maar ook gelukt. Ondanks veel afwezig zijn en een slechte lichamelijke conditie zijn mijn oogstresultaten acceptabel: meer dan 450 euro aan winkelwaarde . En dan ben ik nog best wat vergeten te noteren ook.

De zaaikriebels beginnen, nu de dagen weer langer worden, ook weer enigszins toe te nemen. Resultaten uit het verleden hebben me echter geleerd dat ik beter nog een maandje of 2 kan wachten met de eerste zaaisels. Maar dat is best moeilijk.

De vriezer herinnert mij aan de zomer: nog steeds eet ik aardbeitjes, frambozen en pruimen verwerkt in jam, smoothies en taart. De geur die daar vanaf komt helpt je bijna van de zwaarste winterdip af.

Ook de appels hebben dit jaar toch nog een goede bestemming gekregen: de schamele oogst is uiteindelijk verwerkt tot 6 flesjes premium quality sap. De cider laat nog even een jaartje op zich wachten dus.

Vandaag had ik de moed opgevat om maar eens in de tuin te gaan werken er is immers genoeg te doen. Vooral snoeiwerk kan mooi met dit rustige winterweer. Het grootste deel van ons erf is echter zo ontzettend nat dat je na 3 stappen al tot aan je knieën in de modder zakt. Geen werken dus en je trapt ook nog eens de grond stuk.
Ze voorspellen de komende dagen wat droger en ook mild weer. Ik ga het weekend maar voor de herkansing dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *