Moestuin the Delft edition: 3 weken later

We zijn nu 3 weken aan het werk op de nieuwe moestuin. Samen met mijn onvermoeibare hulp in de weekenden, doordeweeks alleen, dan vooral om water te geven. Want het is droooooog! Maar whoei, het gaat als een speer! Inmiddels is zo’n 60% van de tuin gespit en is een groot deel van de bedden al ingezaaid en beplant.

De eerste oogst zit er ook al aan te komen: De rucola en mix van Aziatische bladgroenten zijn met 1-2 weken wel te oogsten, dus ik heb ook de volgende reeks gezaaid.

Verder is het vooral ook bemoedigend dat de slakken niet meteen in de eerste nacht na het planten mijn sla en zonnebloemen met de grond gelijk hebben gemaakt, zoals ik dat van vorige tuinen gewend ben.

De mensen op de tuinen om ons heen zijn lief en behulpzaam. We mogen gereedschap lenen en krijgen plantjes: de tuin is al gevuld met gekregen courgetteplanten, Oost-Indische kers, dahlia’s, slaapmutsjes en melde. De grootste plus van weer een landje hebben: het is voor mij de beste manier om mijn hoofd leeg te maken, wat heb ik dat gemist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *