Mijn eerste tuinboek

Mijn eerste tuinboek Als kind verslond ik al tuinboeken. We kochten ze niet zelf, daar was geen geld voor, maar bij de bibliotheek was ik een trouwe klant. Boeken van Wim Oudshoorn, Rob Herwig, Elisabeth de Lestrieux, ik leende ze met regelmaat. Eén boek had ik ongeveer continue in bezit: Ik houd van planten. Het boek gaat over een meisje Linea (vernoemd naar Linaeus) dat de wondere wereld der planten ontdekt, samen met de gepensioneerde tuinman Meneer Bloemsma. In gedachten was ik natuurlijk zélf dat meisje!
Ik was het boekje min of meer vergeten, tot ik er een paar jaar geleden ineens weer aan dacht. Hoe heette het ook al weer? En zou het nog te koop zijn? Met behulp van een paar lieve mensen op tuinfora kwam ik achter de titel en de schrijfster, en via www.boekwinkeltjes.nl ontdekte ik het boekje dat tweedehands te koop werd aangeboden. Voor zes en een halve euro ben ik nu in bezit van een fijn stukje jeugdsentiment. Het is leuk om in te bladeren, en daarmee komen er allerlei fijne herinneringen boven  aan waar ik als kind van hield: Planten!

1 reactie

  1. Hoi! Heb je blog net ontdekt, en ben van achter naar voren aan het lezen (ik hou ervan om de context te kennen :))
    Dit boek heb ik ook in de kast staan! grappig hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *