Ik heb weer een echte moestuin!

Vanmorgen kreeg ik goed nieuws: er is een moestuin vrijgekomen bij de Vrije Tuinder, de biologische moestuinvereniging op nog geen 5 minuten fietsen van mijn huis! Ik heb twee jaar op de wachtlijst gestaan, maar nu ben ik weer de trotse bezitter van 140 m2 tuin.

Ik heb het tuinieren (en vooral het eten uit eigen tuin!) het afgelopen jaar wel gemist, maar kwam het er ook niet zo van. Ik was druk met school en werk, en het stukje tuin dat ik bij mijn huis had, motiveerde ook niet erg: zware klei, bij een sloot, omgeven door gras, onder een grote boom die al het licht en water wegnam.

Er moet nog wel wat gebeuren op mijn nieuwe tuintje: de vorige eigenaar van 87 heeft hem volgezet met aalbessen, aalbessen en nog eens aalbessen. Verder is staat er een verwaarloosde platte bak en groeit er nogal wat gras. Dat wordt grotendeels door de vereniging opruimd, maar een deel ga ik ook zelf doen, of lees: mijn lieftallige wederhelft. Want die klaagde onlangs dat hij wel wat meer lichaamsbeweging kon gebruiken, so honey: EAT YOUR HEART OUT!

Vanaf nu dus hopelijk weer met regelmaat updates van nieuwe successen (en vast ook volop missers) vanaf de Delftse klei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *