Gebeurt hier nog wel eens wat?

Vrij veel. Heb ik zin en tijd om er over te schrijven? Vrij weinig.
Maar toch. Even een update. De tuin is ontploft. Ik breng de tijd door met hysterisch grasmaaien en onkruid trekken.

Doorkijkje vanuit de moestuin

En oogsten. Het gaat goed, met de oogst. D.w.z. sommige dingen wel, sommige dingen niet. Ik huil nog immer om m’n aardbeien, dat is het niet geworden dit jaar. Maar mooi joh, volgend jaar kan ik weer gewoon voor de herkansing! Op doperwtgebied gaat ie wel goed. Flink geoogst, en meer in het vooruitzicht. Laat die naam “Eerste vroege mei” overigens maar zitten. Eind juni/begin juli de eerste oogst hier.

De moestuin dus. Wat mij betreft toch wel het fijnste plekje van m’n hele tuin. Maar er is meer!
De kikkerpoel bijvoorbeeld. Het water is zo helder dit jaar, echt ongelooflijk zo kort na de aanleg (april 2010). En het rammelt van de beesten. Kikkers, padden en salamanders. Veel salamanders. Bij het herplanten van de waterlelie (die was gekapseisd) en het verwijderen van wat draadalg hebben zeker 20 salamanders-to-be teruggezet. Als een kwart het overleeft ben ik een gelukkig mens.

Siertuin, hebben we ook nog. Nou ja het is fijn te zien dat de vlinders, bijen en zweefvliegen een feestje vieren op de vlinderstruiken, Heliopsis en Phacelia. Verder steeds minder en minder mijn ding. Afgelopen zaterdag met een vriendin de Vinex-tuin revamped: graskanten gestoken, onkruid uit de borders verwijderd, dode stengels afgeknipt (ja die van vorig jaar ja… ).

Ah het is weer gestopt met regenen! Hoppikee, naar buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *