En zo is het allemaal gekomen

Voordat ik me echt druk ga maken over de ‘look&feel’ van deez blog maar eens een fotootje uit den ouden doosch. Een foto van de kleine ikke op de volkstuin van opa en oma, ATV Toepad in Rotterdam. Tot m’n 11e kwam ik hier vaak  en ik mag graag geloven dat mijn groene basis hier gelegd is. In 1983 overleed m’n opa, en werd de volkstuin verkocht.Vorige zomer ben ik er nog eens geweest. Dat was een bijzondere en emotionele ervaring, na er zo’n 25 jaar niet meer te zijn geweest.

Uit de overlevering blijkt dat ik als uk al actief bezig was met tuinieren. Samen met mijn opa boontjes zaaien (in een stoofje!) en worteltjes oogsten. Deze foto is me heel dierbaar en heb ik een jaar of 2 terug van mijn oma gekregen, een paar jaar nadat ik definitief koos voor een leven in het groen.

Op zo’n moment kan ik dan wel even zweverig zijn en vinden dat ik  voorbestemd ben om in de tuinwereld rond te hangen.  Geloof jij in het lot?

1 reactie

  1. Ja mooi!!!

    Ik geloof meer in genen dan in lot. Drie van mijn 4 grootouders kwamen van de boer en ik voel dat bloed ook duidelijk door mijn aderen stromen. Ook al van jongs af aan altijd in de tuin en de natuur aan het prutsen. En het gekke is: ik heb 4 siblings, maar ik ben de enige die dat zo heel sterk heeft.

    En nu ik ouder word, komt dat geluksgevoel van vroeger, dat een beetje verdwenen was door de drukte van het leven, weer helemaal terug als ik buiten ben ­čÖé

    XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *