Een oerwoud, help!

Ok, ik had dit kunnen voorzien toen ik ergens half maart een kleine 150 tomaten-, peper- en auberginezaden in mijn zaaibakjes deed. Toen mijn tomaten op 19 maart al hun eerste groeistuip kregen, dacht ik nog steeds dat het allemaal goedkwam. Maar kijk nu eens:

Een oerwoud van tomaten in BOE!media HQ

De kamer waar ik eigenlijk quasi-productieve dingen moet doen is veranderd in een heus tomatenoerwoud! En pepers. En aubergines. En paprika’s. En artisjokken. Want tsja: die houden allemaal niet van kou, en koud is het. Deze kamer heeft voor de plantjes een aantal voordelen:

1)
Er komen geen katten. Dat rekt de levensverwachting per plant aanzienlijk

2)
Ik zit er zelf het grootste deel van de dag. Dat rekt de levensverwachting per plant ook aanzienlijk, want:
– ik vergeet geen water te geven
– de kachel brandt (mmm) en dat is fijn want net als ik gedijen deze planten goed bij twintig graden of warmer.
Alleen wordt het inmiddels dus wat druk hier. Een legbatterij is er niks bij, ik zeg je. Dus het wordt tijd dat een aantal plantjes uit huis gaat. Naar de kas of naar nieuwe eigenaren. De kas is echter ’s nachts nog een probleem: de temperatuur daalt dan onder nul en inderdaad, net als ik houden deze plantjes daar niet zo van. Dus KNMI: graag een beetje warmer weer. Want deze temperaturen komen in meerdere opzichten mijn productiviteit niet ten goede.

Oh ja, je ziet op de foto (in willekeurige volgorde):

Tomaten: Tigerella bicolor, Cerise Noir, de incesttomaat (jawel!), Matina, Marmande, Clementine, Green Zebra, Zuckertraube, olijftomaat, mirabelle blanche.
Pepers: cayenne en goldie
Paprika: Jubilanska en Hilton
Aubergines: Oeuf blanc, Melanzane de Firenze, Violetta Lunga
Artisjokken: bicolor (wat zoveel betekent als “er zitte paarse en groene varianten in het zakje zaad, verrassing hoeveel van welke”)

Mocht je interesse hebben in planten: ze zijn te koop en ja, ik stuur ze ook op! (mail me even voor info)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *