Afstrepen

‘Het is misschien nog wat pril, maar kan er al wat afgestreept worden van de lijst?’ vroeg mijn vader me dit weekend per mail. Lijst? Welke lijst?
Ineens begint het te dagen. Oooh, hij bedoelt De Lijst!

Voorzichtig kijk ik. Wat heb ik mezelf (en anderen, maar dat is minder belangrijk) nou weer beloofd? Want De Lijst is weliswaar opgesteld met 3 dikke, vette knipogen, maar ergens wil ik een aantal zaken toch wel gedaan hebben dit jaar.

Nou eens kijken, om te beginnen schreef ik: nog meer groente verbouwen. Nou ja daar kan ik nog niks over zeggen, dat lijkt me logisch. Als tweede: regelmatiger onkruid wieden. Daar kan ik nu nog volmondig ja opzeggen, omdat het nog redelijk overzichtelijk is. Maar als straks de paardenbloemen en masse de kop op steken…

De composthoop op tijd omzetten. Daar begint de eerste schoen al te wringen. Dat had ik al begin van de maand willen doen. Ware het niet dat de composthoop verplaatst moet worden naar een nog nieuw te bouwen bak, waarvoor ik niet voldoende hout in huis heb….
En oh ja, die ‘elke dag minimaal 2 uur in de tuin werken’ heb ik voor het gemak maar overgeslagen. Ik hou er geen wekker naast namelijk. Maar geloof me. Soms lukt het. (want rondlopen, kijken, observeren en plannen maken is ook een soort werk, toch?)

Toch is een aantal dingen al wel gelukt: ik heb al een paar x buiten geluncht (zelfs al was het kouder dan 16 graden!) en ik heb al volop beestjes gespot in de kikkerpoel. Dat foto’s maken doe ik ook braaf (zie ook onze Facebook-pagina).

En verder: het seizoen is nog pril toch? Ik heb nog goede hoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *